Nota de Premsa (03/11/2020)

La Plataforma “Volem el Trambaix al Pla” presenta al·legacions al Pla d’Infraestructures 2021-2030

La Plataforma formada per CCOO Baix Llobregat, FAV del Baix Llobregat i l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), que posteriorment ha comptat amb l’adhesió d’UGT, Col·legi d’Ambientòlegs, Catalunya Camina, l’Associació d’empresaris del Pla, el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i d’altres entitats veïnals i plataformes, fa temps que defensen activament l’extensió immediata del tramvia pel centre del Baix Llobregat i la seva connexió amb els FCG a Quatre Camins.

Aquest projecte va ser recollit en els dos anteriors PDI’s i porten 20 anys aturat incomprensiblement.

La plataforma mostra la seva plena satisfacció per la renovada inclusió de l’extensió del tramvia en el nou PDI 2021-2030, per la seva realització en dates concretes i pel que sembla ferm compromís d’execució d’una segona fase fins al centre de Molins de Rei que estaria en funcionament l’any 2028, un cop soterrades les vies del tren a Sant Feliu i executada l’extensió del tramvia per l’interior de Sant Feliu de Llobregat.  

Entenem que la inclusió de l’extensió del tramvia en el PDI atén a les mobilitzacions, la recollida de signatures i altres accions promogudes per la plataforma ”Volem el Trambaix al Pla”.

El text del document del PDI planteja executar l’extensió del tramvia en el període 2021-2030 en dues fases:

  • La Fase A, corresponent a l’extensió del tramvia per l’interior de Sant Feliu de Llobregat, amb dues noves parades realitzant l’última a l’alçada dels barris de la Salut i Can Maginàs (obra que es preveu en un horitzó proper a l’any 2025, depenent de les obres de soterrament del tren).
  • La FASE B, corresponent a l’extensió del tramvia fins al centre de Molins de Rei planteja la creació de tres noves parades, una al centre del Polígon, i dues a l’interior de Molins de Rei.

El pas per sobre del Pont del Llobregat i la connexió amb els FGC Quatre Camins, es planteja la seva realització més enllà de l’any 2030

La Plataforma ha presentat al·legacions a l’actual text del PDI atès que s’han trobat mancances i imprecisions en el traçat proposat en el document, bàsicament: 

1 – Un millor reconeixement de la importància de la necessitat de l’arribada del tramvia al Polígon Industrial el Pla i concretament la creació d’una nova parada al principi del Polígon a Sant Feliu de Llobregat.

2 – La modificació del traçat de pas del tramvia per l’interior de Molins de Rei, concretament pel Carrer Canal de la Infanta i definir una nova ubicació de la parada al centre de Molins de Rei, atenint-nos a les modificacions urbanístiques aprovades recentment per la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona i d’aquesta manera evitar l’afectació de les Av. Barcelona i València recentment remodelades i ara convertides en un eix cívic ciutadà de Molins de Rei.

Proposta d’esmenes al redactat inicial del PDI 2021-2030: https://drive.google.com/file/d/1tmimslnGhx_tXTPQqoZ1q2jVx4Bdrepr/view?usp=sharing

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Ofrecido por WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: