Nota de Premsa (11/05/2022)

“Volem el Trambaix al Pla” convoca una marxa entre Sant Feliu de Llobregat i Molins de Rei per reivindicar l’extensió del tramvia al Baix Llobregat

El proper dissabte, dia 14, tindrà lloc una acció reivindicativa i festiva per a la millora del servei de transport públic al Baix Llobregat, a partir de l’extensió de la xarxa de tramvia.

L’activitat consistirà en una marxa entre Sant Feliu de Llobregat i Molins de Rei que reproduirà el traçat del tramvia i les noves estacions que proposa la plataforma “Volem el Trambaix al Pla”, responsable de la convocatòria. En arribar al municipi molinenc es celebraran parlaments, amb la presència de l’alcaldessa de Sant Feliu i l’alcalde de Molins, així com de membres de la plataforma. També hi haurà una petita actuació musical i s’oferirà una paella popular per a les persones que hi participin.

La sortida de la marxa està prevista a les 12 hores, a la confluència del carrer Laureà Miró amb la carretera de la Sanson, a Sant Feliu. El trajecte, totalment pla i accessible, és d’uns 3 kilòmetres. Es preveu arribar al parc Pont de la Cadena de Molins a les 13.30, quan s’iniciaran els parlaments. El dinar està previst a les 14 hores.

La participació a aquesta acció reivindicativa és lliure, però es recomana inscripció prèvia via el telèfon 93 377 92 92 o l’adreça bllapag@ccoo.cat . Per gaudir de la paella es demana una petita aportació de 5€.

Les entitats que formen part de “Volem el Trambaix al Pla” han elaborat un manifest on argumenten les reivindicacions per a la millora d’aquest servei públic. Entre d’altres es poden destacar:

  • Inici de l’estudi i el projecte de prolongació del Trambaix fins a l’estació de Quatre Camins dels FGC, ja previst a diversos plans directors d’infraestructures des de fa dècades.
  • Incorporació d’una nova estació del tramvia a la primera fase de la seva extensió per Sant Feliu, donant un millor servei al polígon industrial El Pla, on hi treballen milers de persones i on hi ha importants centres d’activitat.

La plataforma “Volem el Trambaix al Pla” va ser impulsada per CCOO i la  Federació d’Associacions de Veïns del Baix Llobregat, així com per l’Associació per a la Promoció del Transport Públic, l’any 2019. Posteriorment ha comptat amb l’adhesió d’UGT, el Col·legi d’Ambientòlegs, Catalunya Camina, l’Associació d’empresaris del Pla, el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i d’altres entitats.

L’objectiu de la plataforma és assolir el perllongament de la xarxa tramviària pel centre del Baix Llobregat i la seva connexió amb els FCG a Quatre Camins, tot millorant la qualitat del transport per permetre desplaçaments més segurs, nets i sostenibles.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Ofrecido por WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: