Nota de premsa (28/07/2022)

La plataforma “Volem el Trambaix al Pla” valora l’acord institucional per perllongar el tramvia al Baix Llobregat

Cal evitar endarreriments i planificar la seva arribada fins a Molins

Aquesta setmana s’ha assolit un important acord per desenvolupar la xarxa de transport públic al Baix Llobregat.

El Departament de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat, l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona (ATM) i l’ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, s’han compromès a col·laborar en el perllongament del Trambaix, tot aprofitant l’espai alliberat pel soterrament de les vies de tren al seu pas per la ciutat. Aquesta actuació estava recollida dins les darreres planificacions en matèria d’infraestructures, però pendent de concreció.

El protocol signat per les administracions implica l’elaboració dels estudis adients i dels projectes constructiu i d’explotació, el que permetria licitar les obres a finals de 2024, el que estaria coordinat amb la previsió de finalització de les obres de soterrament. El conveni inclou la definició de tres noves estacions del Trambaix a Sant Feliu. La darrera estarà situada a l’antiga carretera Laureà Miró, cantonada carretera de la Sanson. Aquesta actuació . Ha de permetre consolidar una de les principals reivindicacions de les organitzacions que composen “Volem el Trambaix al Pla”. Es tracta de fer arribar el tramvia al polígon El Pla, on cada dia hi treballen milers de persones i on hi ha importants espais generadors de mobilitat.

La plataforma valora positivament aquet acord institucional. Tanmateix, situa el següent:

  • Les actuacions previstes a Sant Feliu de Llobregat en relació al servei de Rodalies i del Trambaix tenen certa complexitat tècnica, donat que es troben en plena trama urbana i han de garantir el funcionament del transport públic i el pas de vianants i altres vehicles. Cal estar amatents per evitar endarreriments en l’execució d’aquests treballs, per permetre assolir els terminis que s’han anunciat i no endarrerir les millores a aquestes xarxes de transport.
  • Alguns representants institucionals han afirmat que aquest acord “possibilitat la connectivitat cap a Molins de Rei. La plataforma recorda que el perllongament del Trambaix fins a aquest municipi, i més enllà, està contemplat a diversos estudis de l’ATM, i es mostra com una obra rendible socialment i ambientalment. Per tant, s’ha de treballar de manera continuada en l’extensió del tramvia al Baix Llobregat.
  • La ubicació del Trambaix pel l’antiga traça del tren ha de millorar la qualitat de vida a la zona, donat que és un sistema de transport permeable al pas de persones i vehicles, accessible i ben valorat pels seus usuaris i usuàries.

“Volem el Trambaix al Pla” va ser impulsada l’any 2019 per la Federació d’Associacions de Veïns del Baix Llobregat, CCOO i l’Associació per a la Promoció del Transport Públic. Compta amb l’adhesió d’UGT, el Col·legi d’Ambientòlegs, Catalunya Camina, l’Associació d’empresaris del Pla, el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i d’altres entitats.

L’objectiu de la plataforma és assolir el perllongament de la xarxa tramviària pel centre del Baix Llobregat i la seva connexió amb els FCG, a Quatre Camins, tot millorant la qualitat del transport metropolità per permetre desplaçaments més segurs, nets i sostenibles.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Ofrecido por WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: