Manifest

MANIFEST 14 DE MAIG DE 2019

MANIFEST 22 DE SETEMBRE DE 2019

El tramvia del Baix Llobregat s’ha demostrat com un dels transports públics més eficaç, còmode i accessible, fent el passat any 2018 més de 19 milions de viatges entre Barcelona i el Baix Llobregat, igualant els viatges efectuats a la Línia 9 i 10 del Metro de Barcelona.

Els sotasignants, entitats socials, institucions, treballadors i treballadores, usuaris i usuàries del transport públic del Baix Llobregat volem manifestar:M

El Baix Llobregat i en especial la seva part central pateix de manera important  la contaminació atmosfèrica  i per aquest motiu molts municipis estan inclosos a la Zona de protecció especial de l’ambient atmosfèric. També són municipis afectats directament pel Pla d’Adaptació al Canvi Climàtic de l’AMB que defensa també la millora del transport públic i la reducció important de l’ús del vehicle privat com una de les mesures importants a desenvolupar.

La millora del Trambaix, mitjançant l’enllaç directe de la T3 per Laureà Miró a Esplugues i l’extensió del tramvia per Sant Feliu, el Polígon Industrial el Pla, Molins de Rei i Sant Vicenç dels Horts – Pallejà, esdevé una necessitat de primer ordre en les comunicacions amb transport públic al Baix Llobregat, tot garantint un bon intercanvi modal i la connexió amb les xarxes de trens de rodalies, Ferrocarrils de la Generalitat i d’autobusos.

L’extensió del Tramvia cap a Sant Feliu, Pol. Ind. El Pla , Molins de Rei i Sant Vicenç – Pallejà, tot superant la barrera natural del riu Llobregat, connecta les 4 ciutats, que sumen més 108.000 habitants, genera una important dinamització econòmica, social i cultural de la part central del Baix Llobregat i permet avançar en el dret a accedir sense impediments i de manera segura als espais públics, així com als centres de treball.

Aquesta extensió permet també connectar amb un bon transport públic el Polígon Industrial del Pla i uns altres 3 polígons industrials, facilitant els desplaçaments dels treballadors en transport públic. En el Pla Director d’Infraestructures 2011-2020  de la Regió Metropolitana de Barcelona ja es preveia la realització del projecte d’extensió de la línia T-3 del tramvia fins a Quatre Camins a Sant Vicenç dels Horts – Pallejà  per connectar amb els FGC.

Actualment, un cop es faci el soterrament de les vies del tren a Sant Feliu que està previst d’iniciar-se el 2020, la Generalitat i l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat  ja han acordat la prolongació del tramvia fins a la porta del Polígon Industrial el Pla, amb dues noves estacions.

L’extensió del tramvia pel Polígon el Pla i fins a Molins de Rei és de relativa facilitat constructiva, ja que les necessitats d’urbanització son mínimes i els costos d’execució son baixos en comparació a d’altres intervencions urbanes.

Davant de tot l’anomenat, entenem que és del tot prioritari projectar, planificar i posar en marxa la prolongació del tramvia per Sant Feliu, Polígon Industrial el Pla, Molins de Rei i Sant Vicenç dels Horts – Pallejà.

Exigim doncs a les administracions competents que:

1 – Es faci urgentment l’estudi previst al PDI 2011-2020 de prolongació del Trambaix fins a l’Estació de Quatre camins dels FGC.

2 – Incorporació de l’execució d’una primera fase d’extensió del tramvia, fins al Polígon Industrial el  Pla i Molins de Rei en el nou PDI 2021-2030, fent possible  la seva execució  material abans de l’any 2030.

Baix Llobregat,  22 de setembre de 2019

Manifest per l’extensió del tramvia https://drive.google.com/file/d/1CQ3XhFhhKrtWKqH5ebr-rk4UDI7Zj_7-/view?usp=sharing

Ofrecido por WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: