Notícies

Convocatòria de Premsa (29 de novembre 2019)

CCOO, PTP I FAVBAIX FAN UNA CAMPANYA PER DEMANAR QUE EL TRAMBAIX TRAVESSI EL POLÍGON PLA (DE SANT FELIU A MOLINS DE REI)

CCOO, l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) i la Federació d’Associació de Veïns i Veïnes del Baix Llobregat presenten la campanya: “Volem el Trambaix al Pla”. L’objectiu és exigir que l’extensió del Trambaix de Sant Feliu de Llobregat a Molins de Rei (travessant el polígon el Pla), sigui inclòs al Pla Director d’Infraestructures 2021-2030 de la Generalitat de Catalunya.

Josep M. Romero, secretari general de CCOO, Lluís Carrasco, coordinador de la PTP al Baix Llobregat i Julián Carrasco, portaveu de sostenibilitat de la FAVBAIX , compareixeran el proper dia 29 de novembre per tal de destacar les fites que motiven aquesta campanya, com:

  • La millora del transport públic i, per tant, del desplaçament de les persones treballadores del Baix Llobregat.
  • L’execució d’una primera fase d’extensió del tramvia, fins el Pla i Molins de Rei en el nou PDI 2021-2030
  • Desenvolupar l’estudi previst al PDI sobre la prolongació del tramvia fins l’Estació de Quatre Camins dels FCC (Sant Vicenç dels Horts).
  • La reducció d’impactes mediambientals a la comarca i la seva implicació activa al repte global de canvi climàtic.
  • La millora de la qualitat de vida a aquests municipis, a partir de la pacificació del trànsit que implica la xarxa tramviària.

Que el Trambaix travessi el polígon el Pla, significaria una millora pels milers de treballadores i treballadores que treballen en aquest polígon, on, segons fonts municipals hi ha més de 150 empreses. També permetria la reducció de riscos laborals, permetria ampliar la xarxa de transport públic a la comarca i seria una aposta clara per millorar la qualitat de l’aire, objectiu necessari de diverses administracions.

Entre d’altres accions es presentarà el web: www.volemeltrambaixalpla.org com a espai d’informació i de recollida virtual i presencial de signatures adreçat a  persones treballadores del polígon i a la ciutadania en general. També presentarem el manifest unitari, material gràfic i infografies explicatives de la proposta.

La campanya inclourà la presentació de mocions als Ajuntaments afectats, una petició de resolució al Parlament de Catalunya i la realització durant el primer semestre del 2020 d’una marxa simbòlica des de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat  fins al de Molins de Rei amb parades de cartró fent el recorregut reivindicat.

Recull de premsa de la presentació de la Campanya

https://elfar.cat/art/29904/diversas-entidades-reclaman-que-el-trambaix-atraviese-el-poligono-industrial-el-pla

https://www.llobregatdigital.cat/noticia/30629/campanya-per-demanar-que-el-trambaix-connecti-el-poligon-industrial-d-el-pla-entre-sant-fe?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

http://www.vilapress.cat/texto-diario/mostrar/1645917/baix-llobregat-reclama-extender-linea-tram

http://www.elbaix.cat/2019/11/30/diverses-entitats-reclamen-que-el-trambaix-arribi-a-molins-de-rei/

https://www.lapremsadelbaix.es/noticies/societat/24625-reclamen-que-el-trambaix-arribi-a-molins-de-rei.html

https://www.viumolinsderei.com/2019/11/29/la-ptp-ccoo-i-la-favbaix-reclamen-que-el-trambaix-arribi-a-molins-de-rei/

Ràdio Molins de Rei

Programa Bon dia i Bona hora del 2/12/2019

http://enacast.com/sharer/?type=podcast&radio=radiomolinsderei&program=bondiaibonahora2016&podcast_id=radiomolinsderei_podcast_20755&s=11411&ref=tw

Ràdio Sant Feliu

Programa El Mirall del 16/12/2019

https://alacarta.radiosantfeliu.cat/#!/programs/elmirall/radiosantfeliu_podcast_6491

Butlletí del Centre d’estudis comarcals del Baix Llobregat (desembre 2019) Article del mes Lluís Carrasco https://www.cecbll.cat/index.php/2019/12/24/larticle-del-mes-per-lluis-carrasco/?utm_campaign=butlleti-desembre&utm_medium=email&utm_source=acumbamail

Video presentació de la campanya per demanar que el Trambaix travessi el Polígon El Pla (de Sant Feliu a Molins de Rei)

https://www.youtube.com/watch?v=YyRyFzhs4Go

Telenotícies Comarques de TV3 (03/01/2020)

https://drive.google.com/file/d/1NLb-ZCdO3t6-7Pccyd18IlPqcgRNfT89/view?usp=sharing

Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts (20/02/2020)

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts aprova per unanimitat que es faci ja l’estudi d’extensió del tramvia fins 4 camins i que el nou PDI 2021-2030 incorpori les obres per què el tramvia arribi al Polígon Industrial el Pla i a Molins de Rei abans del 2030.   La Moció ha estat promoguda per CCOO, UGT, LA FAV del Baix Llobregat, la PTP ,  la PUTP MdR,  Catalunya Camina, L’Associació d’Empresaris del Pla de Molins de Rei i varies Associacions de Veïns Molinenques, que en paral·lel estan realitzant una campanya de recollida de signatures digital i presencial per donar suport a la inclusió de l’arribada del Trambaix al Pla i a Molins de Rei en el nou PDI que s’esta redactant en aquests moments.

Video: https://drive.google.com/file/d/1zV5h2M96c0YR8QeCzDOXUb6rK0wNypOs/view?usp=sharing

Imatge:

El Llaç Revista Independent d’Informació i Opinió (03/03/2020)

https://forumllac.wordpress.com/2020/03/03/la-plataforma-volem-el-tranvia-al-pla-demana-el-recolzament-de-lajuntament/

Ajuntament d’Esplugues (18/03/20)

—- Que el Ple de l’Ajuntament en sessió ordinària del dia 18 de març
de 2020, va aprovar la Declaració Institucional que es transcriu íntegrament:
“A iniciativa de la plataforma “Volem el Trambaix al Pla” formada per agents socials i econòmics, entitats veïnals, socials i a favor de la mobilitat sostenible del Baix Llobregat, l’Ajuntament d’Esplugues acorda aprovar la següent declaració institucional signada pel conjunt de grups municipals:…”

El Consell Comarcal del Baix Llobregat (18/05/2020)

El ple del Consell Comarcal del Baix Llobregat ha aprovat per unanimitat una moció que demana la prolongació del Trambaix des de Sant Feliu de Llobregat fins a l’intercanviador amb Ferrocarrils de la Generalitat (FCG) a Quatre Camins, passant pel polígon El Pla i Molins de Rei.

La iniciativa ha estat presentada per #VolemelTrambaixalPla, una plataforma engegada per CC.OO, la Plataforma Promoció del Transport Públic (PTP) i la Federació Comarcal d’Associacions de Veïns del Baix Llobregat (FavBaix). Mitjançant la moció, el Consell Comarcal pressiona l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) no només perquè realitzi el projecte, sinó perquè l’executi abans de l’any 2030.

Recull en la premsa comarcal :

Viumolinsderei https://www.viumolinsderei.com/2020/05/20/el-consell-comarcal-del-baix-llobregat-torna-a-demanar-que-el-tramvia-passi-per-molins-de-rei/

La Premsa del Baix: https://www.lapremsadelbaix.es/noticies/societat/26180-s-aprova-la-prolongacio-del-trambaix-fins-a-sant-vicenc-i-palleja.html

Vilapress: https://www.vilapress.cat/texto-diario/mostrar/1962548/consell-comarcal-pide-atm-retome-proyecto-trambaix-molins-rei

EL Far:https://elfar.cat/art/32404/la-comarca-demana-la-prolongacio-del-trambaix-fins-a-sant-vicenc-i-palleja

Recull en la premsa nacional:

La Vanguardia: https://www.lavanguardia.com/local/baix-llobregat/20200520/481303602530/consell-cormarcal-baix-llobregat-pide-trambaix-llegue-sant-vicenc-dels-horts-palleja-molins-de-rei.html

Ofrecido por WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: