Notícies

Nota de Premsa (03/11/2020)

La Plataforma “Volem el Trambaix al Pla” presenta al·legacions al Pla d’Infraestructures 2021-2030

La Plataforma formada per CCOO Baix Llobregat, FAV del Baix Llobregat i l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), que posteriorment ha comptat amb l’adhesió d’UGT, Col·legi d’Ambientòlegs, Catalunya Camina, l’Associació d’empresaris del Pla, el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i d’altres entitats veïnals i plataformes, fa temps que defensen activament l’extensió immediata del tramvia pel centre del Baix Llobregat i la seva connexió amb els FCG a Quatre Camins.

Aquest projecte va ser recollit en els dos anteriors PDI’s i porten 20 anys aturat incomprensiblement.

La plataforma mostra la seva plena satisfacció per la renovada inclusió de l’extensió del tramvia en el nou PDI 2021-2030, per la seva realització en dates concretes i pel que sembla ferm compromís d’execució d’una segona fase fins al centre de Molins de Rei que estaria en funcionament l’any 2028, un cop soterrades les vies del tren a Sant Feliu i executada l’extensió del tramvia per l’interior de Sant Feliu de Llobregat.  

Entenem que la inclusió de l’extensió del tramvia en el PDI atén a les mobilitzacions, la recollida de signatures i altres accions promogudes per la plataforma ”Volem el Trambaix al Pla”.

El text del document del PDI planteja executar l’extensió del tramvia en el període 2021-2030 en dues fases:

  • La Fase A, corresponent a l’extensió del tramvia per l’interior de Sant Feliu de Llobregat, amb dues noves parades realitzant l’última a l’alçada dels barris de la Salut i Can Maginàs (obra que es preveu en un horitzó proper a l’any 2025, depenent de les obres de soterrament del tren).
  • La FASE B, corresponent a l’extensió del tramvia fins al centre de Molins de Rei planteja la creació de tres noves parades, una al centre del Polígon, i dues a l’interior de Molins de Rei.

El pas per sobre del Pont del Llobregat i la connexió amb els FGC Quatre Camins, es planteja la seva realització més enllà de l’any 2030

La Plataforma ha presentat al·legacions a l’actual text del PDI atès que s’han trobat mancances i imprecisions en el traçat proposat en el document, bàsicament: 

1 – Un millor reconeixement de la importància de la necessitat de l’arribada del tramvia al Polígon Industrial el Pla i concretament la creació d’una nova parada al principi del Polígon a Sant Feliu de Llobregat.

2 – La modificació del traçat de pas del tramvia per l’interior de Molins de Rei, concretament pel Carrer Canal de la Infanta i definir una nova ubicació de la parada al centre de Molins de Rei, atenint-nos a les modificacions urbanístiques aprovades recentment per la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona i d’aquesta manera evitar l’afectació de les Av. Barcelona i València recentment remodelades i ara convertides en un eix cívic ciutadà de Molins de Rei.

Proposta d’esmenes al redactat inicial del PDI 2021-2030: https://drive.google.com/file/d/1tmimslnGhx_tXTPQqoZ1q2jVx4Bdrepr/view?usp=sharing

L’APOSTA PEL TRAMBAIX. SOSTENIBILITAT I SERVEI A LA CIUTADANIA (30/09/2020)

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es foto-acte-trmabaix-1.png

En el marc de la setmana europea de la mobilitat, CCOO Baix Llobregat ha organitzat l’acte L’aposta pel Trambaix. Sostenibilitat i servei a la ciutadania el dimecres 30 de setembre. Aquest acte s’ha realitzat de forma virtual i retransmès per MEET.  Josep M. Romero, secretari general de CCOO, ha fet la salutació inicial  i ha presentat als tres ponents de la trobada.

La primera intervenció l’ha fet Genoveva Català, presidenta del CECBLL que ha parlat en primer lloc de l’adhesió del Centre d’Estudis  al Manifest per a l’extensió del Tramvia a Sant Feliu de Llobregat, polígon El Pla, Molins de Rei i Sant Vicenç dels Horts-Pallejà. Però sobretot ens ha parlat de dos conceptes claus referents a la taula: sostenibilitat ja que el transport públic és més eficient pel medi ambient i el clima, i servei a la ciutadania ja que el transport públic és imprescindible per a la mobilitat dels treballadors i treballadores de la comarca.  En segon lloc ha intervingut la vicepresidenta de l’Associació per la Promoció del Transport Públic (PTP) Susana Pascual, que ha parlat de les avantatges que ofereix el transport públic (més accessibilitat per a tothom, més estalvi, més i millor mobilitat, menys despesa pública, menys contaminació atmosfèrica, més salut i més seguretat viària). I en darrer lloc ha parlat en Lluís Carrasco, en representació de la campanya “Volem el Trambaix al Pla” per l’extensió del Tramvia cap al Pla,  Molins de Rei i Sant Vicenç dels Horts.  Han dut a terme diverses accions per aconseguir el seu objectiu de cara al 2030: han redactat un manifest al que s’hi han adherit entitats de la comarca, han fet una campanya de recollida de signatures i han aconseguit el suport dels 7 ajuntaments afectats per l’extensió del Trambaix i del Consell comarcal. L’acte ha acabat amb un torn d’intervencions amb els 18 oients.

Nota de Premsa (15/06/2020)

LA CAMPANYA VOLEM EL TRAMBAIX AL PLA DONA PER FINALITZAT UNA PRIMERA FASE I ENCARA L’APROVACIÓ I TEMPORALITZCIÓ DEFINITIVA

“Volem el Trambaix al Pla”, campanya impulsada per CCOO, FAV Baix Llobregat, PTP del Baix Llobregat, UGT, Col·legi d’Ambientòlegs, Associació d’Empresaris del Pla, Catalunya Camina i d’altres entitats de caràcter local, per tal d’exigir l’extensió del Trambaix de Sant Feliu de Llobregat a Molins de Rei travessant el polígon el Pla, valora positivament la consecució dels objectius que es va proposar en una primera fase.

Destaquen que el Consell Comarcal del Baix Llobregat i els plens dels Ajuntaments de Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, Esplugues de Llobregat, Pallejà, Sant Just Desvern i Molins de Rei, han aprovat els darrers mesos – la gran majoria per unanimitat – la moció proposada que defensa l’extensió que defensem. També afirmen que membres del govern de l’Ajuntament de Barcelona han valorat positivament la iniciativa, en coherència amb la proposta d’unió de les xarxes de  tramvia per l’Avinguda Diagonal.

Els portaveus de la campanya confirmen que, un cop passat el confinament i en aquesta etapa de desescalada, es marquen com a objectius aconseguir, amb dotació pressupostària suficient i temporalització viable, fer realitat aquest projecte que milloraria substancialment la connectivitat amb els polígons d’activitat i els barris, impulsant una mobilitat més sostenible i la millora de la qualitat de l’aire del Baix Llobregat.

En aquest nou impuls concretarem reunions amb la Secretaria d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya i amb l’Autoritat del Transport Metropolità (Generalitat de Catalunya i els ens locals del seu àmbit) per tal que s’inclogui el projecte executiu i la seva construcció en el nou Pla d’infraestructures 2021-2030, que es reconegui aquesta infraestructura ferroviària com a prioritària i es posi en servei en un termini raonablement òptim.

Han aprovat mocions donant suport al manifest les següents institucions:

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

Ajuntament de Pallejà

Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Ajuntament de Sant Joan Despí

Ajuntament d’Esplugues

Ajuntament de Sant Just Desvern

Ajuntament de Molins de Rei

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es imatge-cartell.jpg

Ofrecido por WordPress.com.

Subir ↑